sunnuntai 21. elokuuta 2016

Taas mennään!



Nyt se on täällä, syksy. Pitäisi ihmisen ymmärtää nauttia hetkestä, eikä tympääntyneenä surkutella kesän (vuodenaikojen kiistaton kunkku) loppumista ja sitä, taas alkaa se meikäläisen 24/7 palelu joka kestää seuraavat puoli vuotta. Ja ei, vilu ei tässä tapauksessa ole pukeutumiskysymys. Se on asennekysymys ja mun asenne heittäytyy mahalleen mentaalilumikinokseen ja parkuu täyttä kurkkua kun pitää pukea sukat ja takki ja housut ja ja ja..

Toisaalta ilman syksyä ei saisi kokea tätä jokavuotista partio alkaa taas -intoilua. Ja se olisi kyllä kamalaa. Tässä on viime viikot väännetty ja käännetty ryhmien koloilta-aikoja ja laadittu kompromisseja ryhmäkokojen ja pienten johtajaresurssien välillä. Tuttua palaverijumppaa varmaan aika monessa lippukunnassa.  Melkoista tetristä on pelattu, kun on yritetty huomioida mahdollisimman pitkälle partiolaisten muut harrastukset ja sovittaa niiden väliin koloillat. Palettia sotkevat vielä sisarusten harrastukset, kyytien tarve, huoltajien aikataulut ja on meillä partioaikuisillakin olevinaan jotain muutakin elämää kuin pasteeraata kololla aamusta iltaan.

Helppo ohjenuora olisi muistaa, että kaikkia ei voi koskaan miellyttää. Meillä ei kuitenkaan olisi varaa menettää yhtään innokasta lasta tai nuorta (eikä herranjestas sentään, varsinkaan aikuista!)  lippukunnan toiminnasta, vaan viimeiseen asti yrittää löytää jokaiselle mahdollisuus harrastaa ja innostua lisää. Drop out -ilmiö koskettaa meitä yhtä lailla kuin urheiluseurojakin. Pienten lippukuntien todellisuutta on se, että kaksi lopettanutta samasta ikäkaudesta voi tarkoittaa yhden kokonaisen ikäkausitoiminnan loppumista.

Jotenkin ne asiat vaan aina suttaantuu. Uuteen partiokauteen lähden niin täynnä intoa, että täytyy vähän toppuutella etten näytä nololta (tarpojaluotsin ammatillinen kuolema tarpojien silmissä). Olen siis oikeasti aivan liekeissä yhteiskunta-tarpon aktiviteeteistä ja sormet syyhyten odotan, että päästään tekemään ryhmien kanssa toimintasuunnitelmia.

Ihan kohta on joTarpojien taitopäivät ja lippukunnan oma syysleiri. Yhteiskuntamajakka Saippuaooppera ja paljon koloiltoja.. Partiosyksy, olen valmis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti