sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Hiittenkari, ihan ihmeellinen paikka

Aina välillä tulee niitä hetkiä, kun on pakko ottaa aikalisä ennen seuraavaa liikettä. Kävin torstaina ottamassa oman aikalisäni Hiittenkarin luontopolulla. Silloin kun tekemättömät tehtävät ahdistaa ja kiire painaa päälle, on viisainta olla hetki tekemättä mitään. Sellaiseen tekemättömyyteen piskuinen Hiittenkari on oiva paikka. Pyhäjärvellä sijaitseva Hiittenkari kuuluu Lohiluoman luonnonsuojelualueeseen ja Harolanlahden Natura-alueeseen ja onkin järviympäristönsä takia harvinainen harjumuodostelma, jota on syytäkin suojella.

Hiittenkari on kuin aikahyppy toiseen todellisuuteen. Sen äänimaailma ja maisemat panee vähän enemmänkin sekaisin olevan nupin järjestykseen. Vanhat petäjät, rantalehto ja harjuselänteen kärjessä aukeava järvenselkä, lounaissuomen laajin muuten, saa mut huokailemaan ihan joka kerta. Enkä edes ole huokailevaa sorttia.

Harmillisen harvoin muistan koko keitaan olemassaolon, vaikka kotiovelta matkaa polun alkupäähän on alle kilometri. Lupasin itselleni tehdä ryhtiliikkeen ja käydä istuskelemassa Hiittenkarin kärjessä olevan ison kiven päällä useammin. Pitäisi noin niin kuin yleisestikin muistaa mennä useammin pois ja olla itsensä kanssa enemmän.


kivi, lehtipuu


Hiittenkari, järvenranta

rantakivi, järvi

kaislikko, järvi



rantakivet, järvi, kivi

harjunselkä, Pyhäjärvi geologia

lehto, Pyhäjärvi, Kauttua

lehto, Pyhäjärvi, Kauttua



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti