maanantai 5. syyskuuta 2016

Kun nuotiolla ei paistu makkara

Yksi retkeilyn kiistaton kohokohta on ruokailu ulkona. Partiossa huomaan usein keskivahvaa hämmennystä muonituksessa, kun tavoitteena on loihtia täyttävää ja maistuvaa ruokaa vegaanille. Mutta ei mennä siihen nyt, säästän hassun hauskat kuvakollaasit ruoka-annoksistani partioleireiltä tulevaisuuteen.

Ruoanlaitto on iloni ja syöminen intohimoni -mottoa kunnioittaen kotiudun omilta retkiltäni yleensä vähintäänkin yhtä hyvinvoivana kuin lähtiessäni. Ei sen niin väliä, jos muut varusteet on vähän sinne päin, mutta eväät on aina viimeisen päälle hartaasti suunniteltu. Ja ylimitoitettu.

Yllättävän toimivaa nuotioruokaa on Terran valkosipulisoijasuikaleet, joita löytyy lähes joka kaupan pakastehyllystä. Päiväkausien metsässä hillumisen mahdollistamiseen ne eivät sovellu (pakaste), mutta en sovellu minäkään, joten omaan reppuuni nämä eväät pääsevät toistekin.


Maistuu suoraan notskilta..

...tai vaikka tortillalätyn täytteenä. Pahoittelut valjusta kattauksesta.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi herkulliselta :P http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Ja maistuu myös. Kävin kurkkaamassa blogiasi ja jostain syystä alkoi tekemään mieli omenpaistosta :)

    VastaaPoista