maanantai 22. elokuuta 2016

Ihmeralli-muisteloita



Partiosyksyn aloitustempaus oli justiinsa niin hieno kuin olin suunnitellut yhdessä huipputiimini kanssa. Vaikka naapuritontille tuli joku Sirkus Finlandia verottamaan meidän Ihmerallin potentiaalisia osallistujia, yllättävän iso sakki valitsi mieluummin partiomaisen ulkoilutapahtuman vesisateessa kuin ylihinnoitellun parituntisen lämmitetyssä jättiteltassa. Eurassa on partioasenne kohdallaan!

Peurojen Ihmerallissa seikkailtiin kolon lähimaastoissa ja suoritettiin partiomaisia tehtäviä yhdessä joukkueen kanssa. Partiomainen tehtävä oli esimerkiksi ranskalaisten syöminen partiomausteilla eli perinteisen grillausmausteen lisäksi ranut tuunattiin kunnon töräyksellä suklaakastiketta. Tämän rasti toteutettiin yhteistyössä Kauttuan Grillin kanssa. Samaan aikaan grillillä pyörineet evp:t saivat juuri oikean kuvan partiotouhuista.

Reittien varsilla sytyteltiin tietenkin nuotioita, koottiin palapelejä, murrettiin salakirjoituskoodeja, sukellettiin pää edellä vesisaaviin ja ihmeteltiin karttakoordinaatteja. Joukkueille annettiin myös puhelinnumero, johon soittamalla tai wappaamalla salaperäinen Neiti X opasti eteenpäin, jos rasteilta saadut vihjeet tuntuivat liian kinkkisiltä.

Karttakoordinaatit erityisesti herättivät hämmennystä. Ennakkoluulotonta tarpoja-ajattelua kuvaa hyvin se, että Google Mapsin sijaan eräs nimeltä mainitsematon joukkue ehdotti koordinaattien syöttämistä kompassiin, jotta maalialueen osoite saataisiin selville. Lopulta kuitenkin päädyttiin käyttämään Googlen palvelua, koska a) kompassissa ei ollut paikkaa, johon numerosarjat saisi kivuttomasti syötettyä ja b) kompassia ei ollut mukana.

Jokainen joukkue löysi maaliin, jossa Ihmerallin aiheuttamaa energiavajetta paikattiin mansikkamehulla ja suklaakekseillä. Tankkauksen jälkeen huudeltiin moikat kaikille ja luvattiin nähdä ihan kohta taas koloiltojen merkeissä. Pyöräillessäni kotiin loin säälivän katseen kohti sirkustelttaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti