tiistai 6. syyskuuta 2016

Kahoottia kanssa! Ketterä sovellus oppimisen avuksi

Voi pyhä jysäys sentään tätä nykyajan meininkiä! Ei ole tietovisailutkaan enää entisenlaisia, kynien ja paperien sijasta esiin kaivetaan puhelimet ja tökitään internetin osoitekenttään kahoot.it. Siinä vasta onkin mainio sovellus, joka taipuu monenlaiseen kisaan, testiin ja mielipidekyselyyn.



Enhän minä mistään kahooteista ollut kuullutkaan ennen kuin kanssajohtajani K ystävällisesti julisti kehittyvän teknologian ilosanomaa ruutupaperiin ja lyijykynään kiintyneelle kollegalleen. Koulussa sitä opettajat käyttävät muun muassa sanakokeiden pitämiseen. Siis sitä Kahootia, kai joku vielä kynää ja paperiakin.. Aikamoista, kyllä olisi oman englanninopettajani valurautapermanenttikin oiennut järkytyksestä tämmöisestä pedagogisten menetelmien rappiotilasta.

Koloilta meni kerrankin siinä mielessä mukavasti, ettei tarvinnut uhkailla va-ka-vil-la seuraamuksilla (eli takavarikoimisella, jonka ne viisaat pikku peijoonit tietävät olevan laitonta) jos se puhelimen räplääminen ei lopu. Kiitos Kahootin, kaikki sai pitää tätä tärkeää kommunikointivälinettä tiukasti omissa hyppysissään. Minä mukaan lukien. Yhteiskunta-tarpon teeman mukaisesti olimme laatineet tiukkoja tietovisoja luonnosta, uskonnoista ja kulttuureista. Palkinnoiksi ja hengen nostatukseen oli karkkia. Yksi sankari vetäisi karkin vahingossa nenäänsä. Kaikin puolin onnistunut ilta siis.

Kahootista vielä sen verran, että sovelluksen haltuunotto käy vartissa vähän heikommatkin hoksottimet omaavalta poropeukalolta ja mikäli aateekoo-touhut tai englanti ei taitu niin sitten yhtään, manuaali pelastaa toivottomimmankin tapauksen. Jos pieni Reijo Salminen sisälläsi huutaa vapauteen, ilmaisen käyttäjätunnuksen luomisen jälkeen baana on auki. Kysymyspatteriston laatiminen on hauskaa kun kysymyksiin voi liittää kuvan tai videoklipin ja vastausvaihtoehtoja pähkäilleessään on liki mahdotonta olla oma vakavahenkinen ja arjen harmaa itsensä. Tämä sovellus jää ehdottomasti omaan työkalupakkiini!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti