sunnuntai 21. elokuuta 2016

Suklaahippukeksejä partiokansalle!



En todellakaan ole mikään keittiössä pyörähtelevä kodinhengetär, joka sievästi sipaisee hiuskiehkuran pois otsalta ja jatkaa taas taikinan vaivaamista. Syön kyllä sujuvasti ja osaan tehdä maistuvaa apetta arkitilanteisiin. Koodisana Ketsuppi.


Leipomishommat onkin kinkkisempi juttu. Oikopolkujen ja matalien aitojen ystävänä suosin yleensä reseptejä, joissa on maksimissaan viisi raaka-ainetta. Jos ohjeessa mainitaan sana ”vaahdota” tai ”vatkaa”, niin se resepti ei kauan keittiössäni pyöri. Olen ”sekoita” ja ”yhdistä” -ohjeiden ystävä. Oma suosikkini on kahden raaka-aineen keksit. Mutta niistä lisää sitten joskus.


Takaisin suklaakekseihin. Partiojohtaja-koulutuksen johtamistehtävänäni oli järjestää lippukunnan partiosyksyn avaustapahtuma. Aikaisempina vuosina on paistettu makkaraa ja lettuja. Periaatteellisista syistä makkaraa ei tämän johtajan tapahtumissa paistella. Tofunakit pysyvät nimittäin hirveän huonosti makkaratikun nokassa. Jäljelle ei siis jäänyt oikeastaan muuta vaihtoehtoa kuin suklaakeksit. Löysin reseptin, joka on ehkä täydellinen. Jos sattuu tykkäämään yksinkertaisesta ja nopeasta. Näitä pystyy helposti paistamaan isommankin satsin ja kustannukset eivät päätä huimaa. Kun taikinasta muotoilee jätti-cookien, paistaa sen trangialla ja nauttii sen luonnon helmassa hyvässä seurassa, lähestytään henkilökohtaista käsitystäni Nirvanasta.


Ja nyt se ohje:

100g margariinia
1dl fariinisokeria
2rkl haaleaa vettä
1/2tl ruokasoodaa
3dl vehnäjauhoja
50g tummaa suklaata



Sekoita haarukalla margariini, sokeri ja vesi tasaiseksi massaksi. Lisää jauhot ja ruokasooda. Rouhi suklaa ja lisää ne taikinaan (tässä vaiheessa joutuu iskemään kädet saveen). Muotoile taikinasta leivinpaperille palloja, jotka litistät keskeltä vaikka haarukalla, jos haluat vähän fiinimpää kuviota. Paista 190 asteessa 10-12 minuuttia. Oletus ohjeelle on, että tästä taikinamäärästä tulee 10 kpl suklaakeksejä. Mutta se on ihan ok, jos niitä tuleekin joku muu määrä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti