En
todellakaan ole mikään keittiössä pyörähtelevä kodinhengetär, joka sievästi
sipaisee hiuskiehkuran pois otsalta ja jatkaa taas taikinan vaivaamista. Syön
kyllä sujuvasti ja osaan tehdä maistuvaa apetta arkitilanteisiin. Koodisana
Ketsuppi.
Leipomishommat
onkin kinkkisempi juttu. Oikopolkujen ja matalien aitojen ystävänä suosin
yleensä reseptejä, joissa on maksimissaan viisi raaka-ainetta. Jos ohjeessa
mainitaan sana ”vaahdota” tai ”vatkaa”, niin se resepti ei kauan keittiössäni
pyöri. Olen ”sekoita” ja ”yhdistä” -ohjeiden ystävä. Oma suosikkini on kahden
raaka-aineen keksit. Mutta niistä lisää sitten joskus.
Takaisin
suklaakekseihin. Partiojohtaja-koulutuksen johtamistehtävänäni oli järjestää
lippukunnan partiosyksyn avaustapahtuma. Aikaisempina vuosina on paistettu
makkaraa ja lettuja. Periaatteellisista syistä makkaraa ei tämän johtajan
tapahtumissa paistella. Tofunakit pysyvät nimittäin hirveän huonosti
makkaratikun nokassa. Jäljelle ei siis jäänyt oikeastaan muuta vaihtoehtoa kuin
suklaakeksit. Löysin reseptin, joka on ehkä täydellinen. Jos sattuu tykkäämään yksinkertaisesta ja nopeasta. Näitä pystyy helposti paistamaan isommankin
satsin ja kustannukset eivät päätä huimaa. Kun taikinasta
muotoilee jätti-cookien, paistaa sen trangialla ja nauttii sen luonnon helmassa
hyvässä seurassa, lähestytään henkilökohtaista käsitystäni Nirvanasta.
Ja nyt se
ohje:
100g
margariinia
1dl
fariinisokeria
2rkl haaleaa
vettä
1/2tl
ruokasoodaa
3dl
vehnäjauhoja
50g tummaa
suklaata
Sekoita
haarukalla margariini, sokeri ja vesi tasaiseksi massaksi. Lisää jauhot ja
ruokasooda. Rouhi suklaa ja lisää ne taikinaan (tässä vaiheessa joutuu iskemään
kädet saveen). Muotoile taikinasta leivinpaperille palloja, jotka
litistät keskeltä vaikka haarukalla, jos haluat vähän fiinimpää kuviota. Paista
190 asteessa 10-12 minuuttia. Oletus ohjeelle on, että tästä taikinamäärästä
tulee 10 kpl suklaakeksejä. Mutta se on ihan ok, jos niitä tuleekin joku muu
määrä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti