sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Sunnuntaihin sopivaa höpinää

Näin sunnuntain ratoksi (ja koska blogin päivittäminen on koulutehtävien välttelyä parhaimmillaan) on kiva vilkaista peruutuspeiliin ja analysoida sitä, että mites se viikko nyt menikään noin niinku omasta mielestä.

Lähestyn aihetta perinteisellä plussat ja miinukset -metodilla. Kyseessähän on tieteellisesti aukoton menetelmä, jota analysoimalla voi tehdä täydellisen oikeita päätöksiä esimerkiksi asuntokaupoista, parisuhteen tulevaisuudesta tai siitä, että kannattaako ruokakaupassa käydä suoraan töistä lähtiessä vai vasta illalla juuri ennen sulkemisaikaa. Käydään siis asiaan!


Oman tarpojaryhmän koloilta

Teimme gastronomisen pikavisiitin idän suuntaan. Kolomme keittiö on valitettavasti sen verran kokonaisvaltaisesti epäkunnossa, ettemme voi siellä yhdessä kokkailla, mutta syömiseen tila soveltuu loistavasti. Keittiömestarin tehtävät nakkiutuivat yllättäen minulle, joten aasialainen vegemenu piti sisällään kiinalaisten vastinetta kotoisalle makaronilaatikollemme, paistettua nuudelia Chow mein, joka täyttää kolme kriteeriä, joita arkipäivisin noudatan ruoanlaitossani: helppo, halpa ja nopea. Chow mein -reseptejä löytyy netistä joka lähtöön, mutta karvalakkimalli, jonka tarpojille wokkasin koostui nuudeleista, kevätsipulista, tamarindista, chilistä, valkosipulista, chow mein -kastikkeesta ja tofusta. Jälkiruoka nautittiin thaimaalaisittain sticky rice -annoksien merkeissä. Kustannussyistä tuore mango oli vaihtunut säilykepersikkaan. Syömäpuikot kuuluivat luonnollisesti asiaan ja niiden käyttö olikin monella jo hyvin hanskassa.Ehdottomasti kiva ilta, vaikka osalla tofupallerot ja riisit jäikin suuhun pyörimään ja etsimään vaihtoehtoista poistumisreittiä ruokatorven asemasta.


Kumisaappaat

Mulla on uudet kumisaappaat ja ne on mahtavat! Ei mitkään hipsterit Hai Saappaat vaan ihan mustat peruslantsarit. No okei, on niissä viilatut tekniset ominaisuudet, jotka nostavat käyttömukavuuden ihan uudelle tasolle, mutta mun koivet on jo niin vanhat, että yritän tarjota niille mahdollisimman usein vain parasta. 


Pitkä miinus tälle viikolle koulujutuille, jotka veivät päivistä valoisan ajan tunnit sen verran tehokkaasti, että ulkoilumahdollisuudet kutistuivat olemattomiin. No juu, katuvalot loimottaa omassakin elinympäristössä, mutta metsässä pyörimiseen omin nokkineni tarvitsen luonnonvaloa. Auringon, ei kuun. Eikä varsinkaan täysikuun, koska ihmissudet ja vampyyrit ja muut hirviöt, joita metsät ovat pullollaan ainakin täällä Satakunnassa.

Saattoi mun viikossa olla jotain muutakin upeeeta ja inhaa, mutta kuka niitä kaikkia aina muistaa. Ihan hyvähän tämä viikko oli. Ensi viikolla skarppaan ja menen metsään halaamaan niitä puitakin. Se tekee hyvää ihmiselle.


kumisaappaat, ranta
Kumpparit <3
 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti